• Telefoon: +31 (0)493 - 314860

Maandelijkse Archieven: Maart 2022

  1. Eerste hulp bij het aantrekken van steunkousen
    01
    Jan

    Eerste hulp bij het aantrekken van steunkousen

    Eerste hulp bij het aantrekken van steunkousen

    Het aantrekken van steunkousen (of therapeutisch elastische kousen zoals ze officieel heten) kan een lastige, zware, soms zelfs uitputtende klus zijn. Het doel van de kousen is dat ze compressie geven, en dat kan alleen wanneer deze strak zitten. Steunkousen zijn er in verschillende drukklassen, hoe hoger het cijfer (van 1 tot 4) hoe stugger de kous is. Evenredig met de strakheid neemt ook de moeite die het kost om ze aan en uit te trekken toe. Een aantrekhulpmiddel voor steunkousen kan dan het overwegen waard zijn.

     

    Misschien hebt u vanwege de last die u ervaart bij het aan- en uittrekken van uw steunkousen overwogen de hulp in te roepen van de thuiszorg of een mantelzorger. Natuurlijk is dat een optie, maar wilt u dat écht? Het inschakelen van derden beperkt u in uw vrijheid

    Lees meer
  2. Wandelstok of rollator; waar kiest u voor?
    01
    Jan

    Wandelstok of rollator; waar kiest u voor?

    Wandelstok of rollator; waar kiest u voor?

     

    Het is zover, de dag is aangebroken dat u moet toegeven dat lopen niet meer zo soepeltjes gaat als voorheen. Stoeptegels zijn ineens potentieel gevaarlijke obstakels en die pijnlijke heup valt eigenlijk ook niet meer te negeren. Een loophulpmiddel kan uitkomst bieden, het is dan ook niet voor niets dat we veel wandelstokken en rollators in het straatbeeld zien.

     

    Maar waar kiest u nu eigenlijk voor? Is een wandelstok de beste optie of is een rollator toch beter? Dat is een goede vraag waarop geen universeel antwoord te geven valt, het is afhankelijk van de situatie én van de verwachtingen.

     

    Wandelstok voor lichte steun

    Een wandelstok is de lichtste van de twee,

    Lees meer