• Telefoon: +31 (0)493 - 314860

Rollators

Het erkennen en accepteren dat u de hulp van een rollator nodig heeft, is niet altijd gemakkelijk. Veel mensen kopen een rollator en zetten de doos dan weken (of langer) opzij totdat ze er emotioneel klaar voor zijn om hem uit te pakken. Het helpt om uw denken over een rollator te veranderen, van een teken van ouder worden of van een handicap, naar een hulpmiddel waarmee u onafhankelijkheid en een gevoel van veiligheid creëert. Een rollator kan dan het verschil maken tussen thuis blijven zitten en er op uitgaan en deelnemen aan leuke activiteiten. Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 71

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 71

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Welke rollator kopen?

Het kiezen van een rollator is niet altijd even gemakkelijk en het is belangrijk om een rollator te kopen met functies die bij u passen. De verschillende typen rollators:


Rollator voor buiten

Gaat u de rollator vooral buitenshuis gebruiken dan is het belangrijk dat de wielen wat groter zijn. Dit vergemakkelijkt het lopen bij wegen die oneffen zijn, maar ook voor het opgaan van een stoep of lopen op een hobbelig buitenpad is een buiten rollator ideaal. Een goede veilige keuze voor een rollator die vooral buitenshuis gebruikt wordt is de Trustcare Let’s Go Out. Dit is een stabiele, maar toch lichtgewicht rollator welke erg weinig ruimte in beslag neemt. Opgevouwen neemt deze rollator slechts 20 cm ruimte in beslag in de breedte en met de comfortabele vering in de achterwielen worden alle schokken veilig en comfortabel opgevangen.


Rollator voor binnen

Is de rollator voor binnen gebruik dan is het vanzelfsprekend belangrijk dat deze door de deuropeningen in uw huis past. Hiervoor zijn speciale rollators voor binnenshuis beschikbaar die minder breed zijn. Daarbij is vaak ook rekening gehouden met het wegwerken van alle kabels en remmen zodat u nergens achter blijft haken. Een topper onder de rollators voor binnen is de Trustcare Let’s Go Indoor. Door de geringe breedte van deze rollator is het gemakkelijk manoeuvreren in kleine ruimtes. Een leuk pluspunt is dat de rollator ook direct als tafeltje kan fungeren doordat er een afneembaar dienblad meegeleverd wordt waar u bijvoorbeeld een bord soep of een kopje koffie op kunt plaatsen om deze veilig mee te nemen.


Rollator voor buiten en binnen

Bent u op zoek naar een rollator die u zowel gemakkelijk binnen als buitenshuis kunt gebruiken kijk dan eens naar de Able2 Neptune en Able2 Saturn. Beide rollators zijn licht van gewicht met een fraaie moderne uitstraling. Door de extra zachte wielen kan zowel binnen als buiten comfortabel over iedere ondergrond gereden worden.


Rollator met luchtbanden (comfortbanden)

Rollators met luchtbanden of comfortbanden kunnen uw ritjes met de rollator een stuk aangenamer maken. De banden nemen een groot deel van de oneffenheden van de weg op waardoor de gewrichten ontlast worden. Veel oudere rollators hebben stevige, harde rubberen banden. Dergelijke banden maken de rollator gemakkelijk te duwen maar veroorzaken wel meer trillingen tijdens het lopen. Zeker buiten, op oneffen terrein, voelt dit niet prettig aan.


Rollator rolstoel

Rollator en rolstoel in 1. Het is niet gemakkelijk om zowel een rollator als een rolstoel mee te nemen als u eropuit gaat. Een rollator rolstoel is dan de ideale oplossing en zoals de naam al zegt is het een rollator met de mogelijkheid deze ook om te zetten naar een rolstoel. Op deze manier kunt u na een stuk zelf te hebben gelopen ook weer plaatsnemen in de rolstoel. De Airgo Fusion 2 in 1 rollator en Vitality 2 in 1 rollator zijn uitstekende modellen die zowel als rollator en al rolstoel gebruikt kunnen worden. Binnen enkele seconden verandert u de rollator in een rolstoel en vice versa.


Rollator afstellen

Het afstellen van de juiste hoogte van uw rollator is een van de eerste dingen die u moet doen voordat u de rollator gaat gebruiken. Voor een goede houding tijdens het lopen is het belangrijk om de hoogte correct af te stellen. Hoe stelt u de juiste hoogte van uw rollator in? We raden aan om dit samen met iemand anders te doen, omdat deze persoon goed kan zien of u in een correcte positie staat of niet.

  • Ga rechtop staan, zo dicht mogelijk tegen de rollator
  • Laat de armen ontspannen hangen Stel de handgrepen af ter hoogte van uw polsen
  • Zet beide handgrepen op dezelfde hoogte. Wanneer u de handgrepen vastpakt, moeten de armen licht gebogen zijn

Zet de handvatten niet te hoog

Het is niet comfortabel om te lopen met handvatten die te hoog zijn afgesteld. Dit, omdat het meer kracht vereist om uzelf te ondersteunen en op deze manier belast u ook uw spieren.

Als de afstelling te hoog is, kunnen de ellebogen ook in een oncomfortabele hoek buigen of juist te veel gestrekt zijn. Bij gestrekte schouders komen de schouders te hoog omhoog en daardoor worden de nekspieren belast, wat kan leiden tot nekpijn. Dit alles kan worden voorkomen door de handvatten op de juiste hoogte te zetten.


Zet de handvatten niet te laag

Als de handvatten te laag staan kan dit ertoe leiden dat u te ver van de rollator af loopt en daardoor niet de benodigde loopondersteuning heeft. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren.


Onderhoud aan uw rollator!

Goed onderhoud aan uw rollator (klik hier) zorgt voor langer comfort en gebruikersplezier! Met dit onderhoudscontract voor uw rollator maakt u gebruik van een goede regeling voor reparatie en preventief onderhoud. En dat voor slechts € 75,- per jaar. *

* Geen landelijke dekking, afname alleen mogelijk in onze winkel in Deurne.


Welke rollator past bij mij?

Voor meer en persoonlijk advies kunt u altijd contact opnemen via info@hulpmiddelen-voor-ouderen.nl of 0493 - 314860. Wij voorzien u van passend advies op uw persoonlijke situatie. Naast telefonisch advies kunt u ook altijd terecht in onze showroom. Hier staan diverse modellen rollators opgesteld welke u kunt testen om te kijken welke rollator bij u past.